• images/stories/diashow2/DSC01267.jpg
  • images/stories/diashow2/DSC012762.jpg
  • images/stories/diashow2/DSC01287.jpg
  • images/stories/diashow2/DSC01289.jpg
  • images/stories/diashow2/dia21.jpg
  • images/stories/diashow2/dia22.jpg
  • images/stories/diashow2/dia23.jpg
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval
  • images/stories/diashow/dia1.jpg
  • images/stories/diashow/dia2.jpg
  • images/stories/diashow/dia3.jpg
  • images/stories/diashow/dia4.jpg
  • images/stories/diashow/dia5.jpg
  • images/stories/diashow/dia6.jpg
  • images/stories/diashow/dia7.jpg

VITÁLNÍ  KUCHYNĚ
do gastronomických zařízení


autor projektu: Mgr. Ivana Stenzlová
odborný biolog a expert na výživu


Pro kterou cílovou skupinu je projekt určen?
Pro všechny gastronomické objekty, které mají zájem svoji stávající nabídku doplnit zdravou kuchyní a nebo kompletně změnit strategii na vitální kuchyni.
Tedy především wellnessová zařízení,která nabízející možnost regenerace, detoxikace
a odpočinku, by měli připojit kuchyni, která jde ruku v ruce s wellnesovou nabídkou.

Co je to Vitální kuchyně?
Vitální kuchyně je postavena na užití nutričně plnohodnotných potravin. Pracuje s průmyslově
a chemicky neupravenými potravinami. S vysoce kvalitními oleji. Čistými bylinkami a kořením. Připravuje pokrmy vyvážené s harmonizačním účinkem pro organismus  a s využitím principů Tradiční čínské medicíny. Samozřejmě sezónost a regionálnost je podmínkou Vitální kuchyně.

Jak je projekt Vitální kuchyně zaváděn do praxe ?
Nejdříve předchází dvoudenní intenzivní školení personálu kuchyně
a obsluhy na téma:

  • - co jsou to vitální potraviny a jejich užití v praxi
  • - rozdělení potravin podle chuťových a termických vlastností
  • - příprava pokrmů podle ročního období s využitím regionálních potravin
  • - technika vyvážené přípravy jídel respektující zákony přírody a potřeby těla

Autor projektu po proškolení sestavuje Vitální obědové menu, jídelní lístky
a ostatní druhy menu podle požadavků gastronomických objektů.

Projekt - Vitální kuchyně do gastronomických zařízení v praxi: www.hotel-prestige.cz


Co jsou nejdůležitější momenty Vitální kuchyně ?
Vedle respektování kvality pokrmu po stránce nutriční, je důležitým aspektem její chutnost. Všechny zdravé pokrmy pod zn. Vitální kuchyně musí přesvědčit
nejen svým pozitivním ozdravným účinkem, ale i svou vynikající chutí.