• images/stories/diashow2/DSC01267.jpg
  • images/stories/diashow2/DSC012762.jpg
  • images/stories/diashow2/DSC01287.jpg
  • images/stories/diashow2/DSC01289.jpg
  • images/stories/diashow2/dia21.jpg
  • images/stories/diashow2/dia22.jpg
  • images/stories/diashow2/dia23.jpg
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval
  • images/stories/diashow/dia1.jpg
  • images/stories/diashow/dia2.jpg
  • images/stories/diashow/dia3.jpg
  • images/stories/diashow/dia4.jpg
  • images/stories/diashow/dia5.jpg
  • images/stories/diashow/dia6.jpg
  • images/stories/diashow/dia7.jpg

Čokoláda a červené víno -

v malém množství prodlužují život

Čokoláda i červené víno mají mnoho společného, jak v pozitivním tak i negativním. Nejsou jenom pochoutkou, která může být zodpovědná za přebytečné kalorie, ale především v rozumném množství mohou působit jako velmi účinná prevence proti rakovině a cévním chorobám.

 

Čokoláda i červené víno obsahují látku , která se nazývá RESVERATROL. Tato látka se nachází v povrchových vrstvách ( slupkách ) a má za úkol chránit před mikroskopickými houbami. Vědci zjistili, že látka resveratrol má silné protinádorové účinky a velmi pozitivně působí na kardiovaskulární systém.

 

Hořká čokoláda:

minimálně s obsahem  70 % kakaa není jen pochoutkou. Dvě kostičky hořké čokolády na svačinku utiší chuť na sladké a současně poskytne nutnou dávku polyfenolů zdraví tak prospěšných. Není již dnes pochyb o tom, že 20 g hořké min. 70 % čokolády denně je účinnou prevencí proti rakovině a kardiovaskulárním chorobám. Pozor, ale při konzumaci hořké čokolády na mléko. Vědci totiž dále zjistili, že mléko brání vstřebávat polyfenoly z hořké čokolády, a tím se její přínos zcela neutralizuje. Proto se nedoporučuje jíst hořkou čokoládu a zapíjet jí mlékem.

Červené víno:

je velice komplexní nápoj obsahující několik tisíc fytochemických látek, mezi než patří i resveratrol. Tato látka dokáže působit na různé vývojové etapy nádoru. Resveratrol nejen že předchází vývoji nádorových buňek, ale současně

brání již existujícím nádorovým buňkám dosáhnout jejich zralosti. Kdo chce opravdu využít blahodárného působení červeného vína, musí pít umírněně. Při vyšších dávkách již působí alkohol, a ten je pro buňky velmi škodlivý a dokonce zvyšuje rizika některých druhů rakoviny. Resveratrol  pomáhá brzdit stárnutí mozku a udržuje jeho funkce. Není sice elixírem mládí, ale rozhodně působí jako brzda stárnutí a pomáhá udržet kvalitní život co nejdéle.

 

V případě červeného vína a čokolády se opravdu dá doslova říct, že ZDRAVÍ CHUTNÁ. Proto si nemusíte odepírat skleničku kvalitního červeného vína nebo malý kousek čokolády denně . V tomto množství přispějí k vašemu dlouhému životu a dobrému zdraví.