• images/stories/diashow2/DSC01267.jpg
  • images/stories/diashow2/DSC012762.jpg
  • images/stories/diashow2/DSC01287.jpg
  • images/stories/diashow2/DSC01289.jpg
  • images/stories/diashow2/dia21.jpg
  • images/stories/diashow2/dia22.jpg
  • images/stories/diashow2/dia23.jpg
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval
  • images/stories/diashow/dia1.jpg
  • images/stories/diashow/dia2.jpg
  • images/stories/diashow/dia3.jpg
  • images/stories/diashow/dia4.jpg
  • images/stories/diashow/dia5.jpg
  • images/stories/diashow/dia6.jpg
  • images/stories/diashow/dia7.jpg

Jarní únava začíná na Valentýna


Znáte význam věty “biologické jaro“ ?
Od 14. února začíná pro organismus JARO. Příroda se probouzí na rozdíl od našeho těla  o měsíc později. Možná málo kdo ví, že i organismus se řídí podle ročního období. V závislosti na něm přechází do různých energetických poloh a každé roční období je ve znamení určitého orgánového okruhu, který bychom měli vhodným výběrem potravin  posílit. Pro jaro jsou to  JÁTRA a ŽLUČNÍK.

Jak vnímáme biologické jaro ?
Patříte mezi ty, kteří na konci zimy trpí zvýšenou únavou, bolestmi hlavy, špatnou náladou. Důvodem jsou velké energetické změny. V zimě si tělo kumuluje energii uvnitř těla a s výdejem  je velmi spořivé. Od února dochází ke změně toku energie zevnitř směrem na povrch těla. V případě, že tok energie je zablokován, provází nás typický syndrom  „JARNÍ  ÚNAVA.“

Jak zatočit s jarní únavou ?
Od poloviny února bychom měli do našeho jídelníčku zařazovat potraviny s osvěžujícím účinkem pro detoxikaci jater a krvetvorbu. Sem patří především listové saláty a zelená zelenina, naklíčené obilniny a luštěniny. Z ovoce jsou to bobulové plody, granátové jablko, ananas nebo citrusové plody. Z obilnin je na jaře nejvhodnější špalda, zelené zrno nebo produkty z celozrnné pšenice jako bulgur a kuskus. Vhodným masem na jaře je drůbež. Obecně platí, že všechny potraviny s kyselou chutí osvěžují a regenerují játra a pomáhají odstraňovat energetické blokády.

Detoxikační čaje proti jarní únavě !
Velmi vhodným jarním detoxikačním čajem je KOPŘIVOVÝ ČAJ, účinně čistí krev. Mezi čaje se silným čistícím účinkem patří také LAPACHO.
Čajový pitný režim je vhodné doplnit  dalším vysoce účinným detoxikačním nápojem , a tím je 10 - 15 min. převařená voda, ochucená pár kapkami citronu. Na vašem kvalitním pitném režimu je závislá kvalita probíhající detoxikace organismu. Množství tekutit se odvíjí od váhy těla. Tedy na 30 kg přibližně 1 l tekutin.

Také potravinové doplňky pomohou od jarní únavy !
Znáte nějaké zelené potravinové doplňky? No přece sladkovodní řasy, jako CHLORELLA nebo SPIRULINA, se výborně hodí pro jarní detoxikaci. A co takle zelený kaktus ALOE VERA a z ní  získávaný léčivý  a silně detoxikační GEL? I VILCACORA nebo OSTROPESTŘEC jsou známé svým silným čistícím účinkem. Ani na houby nesmíme při jarní detoxikaci zapomínat. Tak např. HLÍVA ÚSTŘIČNÁ umí s naším tělem divy.

A na závěr TIP na JARNÍ ELIXÍR PROTI ÚNAVĚ !
2 lžíce Aloe Vera gelu, 1 banán, hrstka čerstvého ananasu, 2 lžíce bobulí GOJI
( Kustovnice čínská ), 1 lžíce špaldových vloček, 3 dcl BIO sojového mléka,
špetka kardamomu, 3 cm namočené řasy Wakame s vodou ve které se 10 min. namáčí. Všechny ingredience dát do mixéru a rozmixovat.
ZDRAVÍ které CHUTNÁ !